Tuesday, 17 April 2012

aku terlahir sememangnya bukan untuk menjadi Cikgu

Aku baru je lepas mengajar adik buat homework subjek english yg d mana subjek aku sendiri pun blurrr masa di sekolah rendah dulu dan tak shukerr..aku d besarkan dlm keluarga yg terlalu mencintai bahasa melayu jadi..... sukar utk aku bertutur pelat omputiss nis..(masa kecik2 dlu ler) mungkin sbb tu kutt lah kutt lah aku di hantar ke sekolah convent dan skrg blh lah shikit2 ckp omputis..

Berbalik pada tajuk asal,masa ngajar adik tadi aku rasa mcm nak lepuk-lepuk je budak ni.. gramm kan klu duk ckp byk kali tapi tak faham2 jugak..tapi Alhamdulillah siap jugak homework adik dari hasil pengajaran kakaknya yg garang nih..ohh.. Susah jugak tugasan sbgi cikgu ni kan..nak kena faham telatah murid2 yg berlainan..nak jadi cikgu kena byk sabar.... Mungkin sebab tu lah aku di lahirkan bukan sbgi cikgu..


P/s : terima kasih cikgu2 yg telah bersusah payah mengajar aku hingga menjadi manusia yg berguna.. Hehee..


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 comments:

  1. syukurlah kalau dah sadar, mendidik itu penuh sabar dan mengerti akan kebutuhan yang diajar,karena setiap karakter manusia itu berbeda. ada yang cepat load, ada juga yaang lambat macam komputer pentium I vs core I7.. hahhaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..aku sejutu dgn kata2 kamu..kita manusia nggk ada yg sama karakternya kan..klu sama..pasti semua udah jadi cikgu dan pasti pekerjaan lain kekosongan..betul nggk sahabat ? hehee..

      Delete
  2. Replies
    1. http://mrs-akmareyna.blogspot.com/

      terima kasih skuds cikgu :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...